Loading...
Dagretraite Rouwen met Yoga2020-01-15T21:09:05+00:00

Dagretraite Rouwen met Yoga

Tijdens ons leven krijgen we allemaal te maken met afscheid en het verdriet dat dat met zich meebrengt. Afscheid van een geliefde door overlijden of scheiding, afscheid van je gezondheid, afscheid van een baan, een huis, een toekomstbeeld. Een miskraam of een onvervulde kinderwens, elk afscheid kan met veel verdriet gepaard gaan. En elk afscheid gaat gepaard met een periode van rouw.
Een natuurlijke reactie bij verdriet is dat we wegkijken, ontkennen, omdat het te veel pijn doet. Ons lichaam reageert met klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid en ga zo maar door. De meest uiteenlopende gezondheidsklachten kunnen ontstaan door de stress van de situatie.

Hoe vind je troost in moeilijke tijden?
Niet altijd is het gemakkelijk om je verdriet te delen; soms stuit je op onbegrip van je omgeving. Waardoor je je nog eenzamer voelt.
Yoga kan je helpen jezelf troost te bieden terwijl je rouwt. Door zelf je beste vriend te worden, door je te verbinden met je lichaam, met je emoties en met je pijn, leer je te verzachten en lief voor jezelf te zijn.

Wat bied ik aan?
Tijdens deze dag krijg je verschillende yoga-technieken aangereikt om je lichaam en geest tot rust te brengen.
Met behulp van yinyoga, ademhalingstechnieken, meditatie en zachte beweging maak je contact met je lichaam en je emoties. Je maakt ruimte in jezelf om je verdriet toe te laten en met zachtheid aan te raken.
Daarnaast werk ik met dyads. Een dyad is een gesprekstechniek waarbij aandachtig en diep luisteren centraal staat. Je werkt in tweetallen waarbij de ene partner spreekt en de andere partner aandachtig en zonder oordeel luistert. Zo ontstaat een veilige container waarin je met aandacht kunt stilstaan bij je pijn en verdriet.

Voor wie?
Voor iedereen die te maken heeft met zielsverdriet en hartenpijn. Of dit nu is veroorzaakt door echtscheiding of het verbreken van een relatie, het overlijden van een dierbare, het verlies van gezondheid of een ontslagsituatie. Jong of oud, man of vrouw, niemand is gevrijwaard van verdriet en iedereen is welkom.

Informatie

Locatie:
Adres:
Docent: Jacqueline Cino
Aanmelden: info@jacquelinecino.nl
Maximaal

Data

Momenteel zijn geen nieuwe data bekend
Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur
Kosten: 175 euro inclusief consumpties en lunch

Inschrijfformulier