Loading...
Online retraite2021-01-13T17:27:01+00:00

Online dagretraite Ten volle leven met gemis

met Jacqueline Cino

Deze online retraite biedt je de tijd om op adem te komen. Ruimte te maken voor je verlies.
Ieder van ons krijgt tijdens zijn of haar leven te maken met afscheid en de emoties die daarbij horen zoals verdriet, boosheid en gevoelens van depressie. Vaak zijn we na een verlieservaring lange tijd heel moe. Het lichaam voelt zwaar aan en elke inspanning kost moeite.
Wij rouwen en dat kost tijd en veel energie.

Hoe kunnen we ten volle leven met gemis?

Nu onze maatschappij van ons vraagt dan wij vooral thuis blijven om het risico van verspreiding van het Corona-virus te vermijden, wordt het omgaan met je verlies mogelijk nog zwaarder. Je wordt nog meer teruggeworpen op jezelf dan al het geval is wanneer je rouwt. Daarom organiseren we een online retraite, zodat je in verbinding met anderen je bewust kunt stilstaan bij de levensveranderende gebeurtenis(sen) in jouw leven. Wat betekent het voor jou, hoe heeft het jouw leven veranderd? Juist door hierbij stil te staan, raak je de onderliggende emoties aan en kan de levensenergie weer vrijuit gaan bewegen.

Luisteren naar de wijsheid van het lichaam

Een normale menselijke reactie op tegenspoed is om in het hoofd te gaan zitten. Als we onder stress staan, vallen we onbewust terug in oude overlevingsmechanismen. We verliezen het contact met het lichaam. Terwijl het lichaam zo’n grote bron van informatie is. Emoties spreken vaak meer via het lichaam dan via het woord.

Jacqueline reikt je verschillende technieken aan om te luisteren naar de signalen die het lichaam geeft. Wij vergroten dit lichaamsbewustzijn met behulp van yoga, qigong en meditatie. Je maakt een innerlijke reis waarin je je verbindt met je intuïtie en je je hart laat spreken. Je traint de geest om liefdevol aanwezig te zijn als emoties zich aandienen. Ook werken we in tweetallen met een ervaringsgerichte oefening. Jacqueline werkt vanuit de energie van liefde, zoals zij heeft geleerd van Piet en Marry Weisfelt.

Voor wie?

Deze retraite is bedoeld voor een ieder die afscheid en gemis ervaart. Dit kan bijvoorbeeld zijn het verlies van een geliefde door overlijden of scheiding, van gezondheid, van een baan, een huis, een toekomstbeeld. Een miskraam of een onvervulde kinderwens. Jong of oud, man of vrouw, niemand is gevrijwaard van verlies en iedereen is welkom.

Het programma

9:15 uur tot 9:30 – inloop in de digitale ruimte
9:30 uur tot 13:00 uur – ochtendsessie met een half uur pauze
13:00 uur tot 14:30 uur – lunchpauze
14:30 uur tot 16:30 uur – middagsessie en afsluiting retraite

​De begeleider

Jacqueline Cino: verliesbegeleider, yogadocent

Informatie

Kosten: op basis van dana (vrijgevigheid)
Danasuggestie: € 60 – € 75

Data

Data: 6 februari 2021 van 9:30 uur tot 16:30 uur

Ervaringen

Wil je weten hoe anderen de weekendretraite hebben ervaren?
Die kun je hier lezen.

Meld je hier aan voor de online dagretraite van 6 februari a.s.