Loading...
Workshops & retraites2020-01-16T11:23:44+00:00

Yoga biedt troost terwijl je in je leven door periodes van afscheid en verdriet navigeert. Door vriendschap met jezelf te sluiten, de verbinding aan te gaan met emoties en pijn, leer je te verzachten en lief te zijn voor jezelf.
Rouwen met yoga organiseert retraites voor verschillende doeleinden en doelgroepen. Daar komen lichaam en geest tot rust.

Dagretraite

Tijdens ons leven krijgen we allemaal te maken met afscheid en het verdriet dat dat met zich meebrengt. Afscheid van een geliefde door overlijden of scheiding, afscheid van je gezondheid, afscheid van een baan, een huis, een toekomstbeeld. Een miskraam of een onvervulde kinderwens, elk afscheid kan met veel verdriet gepaard gaan. En elk afscheid gaat gepaard met een periode van rouw. Een natuurlijke reactie bij verdriet is dat we wegkijken, ontkennen, omdat het te veel pijn doet. Ons lichaam reageert met klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid en ga zo maar door. De meest uiteenlopende gezondheidsklachten kunnen ontstaan door de stress van de situatie.

Lees verder…

Weekendretraite

Ieder van ons krijgt tijdens zijn of haar leven te maken met afscheid. Afscheid leidt vaak tot verdriet en gemis. Gemis laat zich voelen in kleine en grote details. Soms word je ineens geraakt bij het kijken naar een film of bij het horen van muziek. De herinnering aan degene die we missen komt vaak onverwacht, de emotie toont zich spontaan. Hoe kunnen we ten volle leven met dit gemis?
Deze weekendretraite biedt je de tijd om op adem te komen en de rust om ruimte te creëren voor jouw persoonlijk gemis. Tijd en ruimte om een plek te geven aan je verdriet. Als je in je leven iemand of iets hebt verloren, weet je dat het leven ervoor en erna nooit meer hetzelfde zal zijn.

Lees verder…