Loading...
Meditatie2021-03-14T15:37:42+00:00

Lichtmeditatie

De lichtmeditatie is een vorm van meditatie die ik heb geleerd van Aadil Palkhivala.
Het is een helende meditatie die je helpt kalmeren. Je centreert de geest en het vitaliteitscentrum. Tot slot plaats je jezelf in een beschermende bol van wit helder licht.

Over Aadil Palkhivala
Aadil was zeer jong toen hij met yoga begon. Op zevenjarige leeftijd startte hij onder begeleiding van B.K.S. Iyengar. Er bestond een bijzondere band met deze yoga-meester, aangezien de ouders van Aadil hem om raad hadden gevraagd toen zij hun kinderwens onvervuld zagen. Toen Aadil 22 jaar was, ontving hij een Gevorderde Iyengar Teacher’s Certificaat. Hij heeft het boek Fire of Love geschreven en is de oprichter van Purna Yoga, http://purnayoga.com.

Body Scan Meditatie

De body scan meditatie neemt je mee op reis in je lichaam om de verschillende sensaties gewaar te worden.
Bewust ontspanning aanbrengen, de spanning laten smelten als ijs tot water smelt, zodat je hele systeem tot rust kan komen.

Thuiskomen in de hartruimte

De vier hartskwaliteiten spelen zowel in alle lessen van de Boeddha als in de spirituele teksten in yoga een belangrijke rol. De hartskwaliteiten zijn liefdevolle vriendelijkheid, compassie, empathische vreugde en gelijkmoedigheid. Het zijn nobele kwaliteiten die een teken zijn van een ontwaakt hart. De Boeddha noemt het cultiveren van deze kwaliteiten als thuiskomen in ons hart.

Tara Brach, een Amerikaanse meditatieleraar die westerse psychologie met oosterse spirituele beoefening combineert, benadrukt in haar meditaties al jaren de kracht van radicale compassie. De meditatie “Thuiskomen in de hartruimte” is geïnspireerd op haar wijze van geleide meditatie.