Loading...
Individuele coaching2023-03-08T08:44:12+00:00

Individuele coaching

Ten volle leven met gemis

Ieder mens gaat op eigen unieke en persoonlijke wijze om met verlies. Wie rouwt beweegt voortdurend tussen het verleden en de toekomst, tussen verlies en herstel. Je hebt verdriet om het leven dat voor altijd veranderd is. Je staat voor de uitdaging je verlies te accepteren en een nieuwe zin te geven aan het leven.
Ik noem dat kleurrijk rouwen; je kunt huilen en dansen, diep verdriet voelen en even genieten als je de zon op je gezicht voelt.

Verlies confronteert je met jezelf. Daarin schuilt ook de kracht van een verlieservaring. Als je de ontmoeting met jezelf werkelijk aangaat, kun je wellicht oude patronen doorbreken en op een andere wijze in het leven staan.

Als coach help ik je om te gaan met de realiteit van een verlies in je leven.
Zodat je ten volle kunt leven met de wetenschap en ervaring van het gemis.
Het besef dat je leven na een verlies niet meer hetzelfde is als daarvoor, confronteert je met een aantal vragen:

  • Hoe ga ik om met de fysieke en emotionele pijn die ik ervaar door dit verlies?
  • Wat is voor mij de zin van het leven na de ervaring van dit verlies?
  • Hoe kan ik het verlies integreren in mijn veranderde leven?
  • Word ik ooit weer gelukkig?
  • Wie ben ik?

Werkwijze

Ik schep de omstandigheden die nodig zijn om ruimte voor jouw verlieservaring te vinden in lichaam, hart en geest. Samen ontdekken we hoe het voor jou mogelijk is met het verlies te leven. Hiervoor werk ik lichaamsgericht met de technieken van yoga, ademhaling, mindfulness meditatie en de kracht van liefdesenergie.

De uitgangspunten voor mijn werk zijn aandachtig luisteren, vanuit het hart, zonder oordeel. Zodat je je veilig en vertrouwd weet.

Wij rouwen met ons lichaam, hart en geest. Ons zenuwstelsel verkeert in de opperste staat van paraatheid. Daarom slapen we vaak slecht. De eerste stap is er meestal op gericht het zenuwstelsel te kalmeren. Het is van groot belang dat iemand goed slaapt zodat het lichaam tot rust kan komen.

Fysieke klachten worden niet altijd in verband gebracht met het verduren van verlies. Trauma’s die onze geest (nog) niet kan verwerken, worden opgeslagen in ons lichaam als energetische blokkades. Daarom is lichaamsgericht werken zo effectief. Het brengt de gestolde levensenergie weer in beweging. De stroom van levensenergie raakt het in het lichaam opgeslagen emoties aan en trilt het los.

Informatie & kosten

De eerste coachingsessie duurt anderhalf uur en start met een gesprek om te inventariseren waar je behoefte aan hebt. Zo is de behandeling steeds volledig op jouw wensen afgestemd. Daarna spreken we een keer per week of eens in de twee weken af voor een sessie van een uur.
De ervaring leert dat een individueel traject zes sessies beslaat.

Kosten individuele coachingsessie
1e sessie, 1,5 uur: € 150 inclusief btw
Volgende sessies: € 100 per uur inclusief btw

Inschrijfformulier